Finom, de mérgező? Addiktív?

Mindannyian tudjuk, hogy a cukor finom, de nem túl egészséges. Nézzük meg, mik a cukorfüggőség jelei és honnan ismerheted fel, hogy te cukorfüggő vagy-e.

Tapasztaltál már legalább hármat az felsorolt tünetekből a cukorral kapcsolatban?

Megnövekedett tolerancia

Néhány embernek szüksége van két-három kanál cukorra, hogy valamit megédesítsen, valaki másnak pedig csak negyed annyira. Miért? Ahogy megszokjuk a cukrot, megváltozik az édes íz ízlelésünk, és egyre édesebb és édesebb dolgokra vágyunk.

Elvonás

Próbáltál már felhagyni a cukorral? Ha igen, mit éreztél? Ha nem, próbáld ki, és meg fogod tapasztalni, milyen mélyen befolyásolja az anyag az agyadat.

Túlhasznált

Több cukrot fogyasztunk ma, mint a régi időkben? Ahogy a Washingtoni Egyetemról Stephan Guyenet elmondja nekünk: “ma annyi cukrot fogyasztunk el hét óra alatt, mint 1822-ben öt nap alatt.” Te mennyi cukort eszel egy nap? Kiszámoltad már valaha?

Az irányítás elvesztése

Megpróbáltad mér elhagyni a cukrot? Ha ez nem olyan, amit könnyen meg tudsz tenni, akkor már nem vagy a saját irányításod alatt.

Kivételes erőfeszítés a megszerzéshez

Tettél már meg nagyobb utat, vagy nagyobb erőfeszítést csak azért, hogy édességhez juss?

Túlzott prioritás

Késtél mondjuk egy találkozóról, hogy előtte beszerezz valami édeset? Vagy volt, hogy a tápláló ebéd vagy vacsora helyett valami édességet választottál inkább?

Negatív következmények figyelmen kívül hagyása

A cukor ugyanúgy felel az elhízásért, mint például a dohányzás a tüdőrák kialakulásáért. Az elhízás pedig kapcsolatban áll a következőkkel:

Depresszió, csontritkulás, ízületi gyulladás, születési rendellenességek, mellrák, nyelőcsőrák, veserák, szív-és érrendszeri betegségek, csökkent légzési funkció, keringési zavarok, nappali álmosság, trombózis, 2-es típusú cukorbetegség, epehólyagbetegség, köszvény, szívbetegségek, magas vérnyomás, csökkent immunválasz, fertőző betegségek, meddőség, májbetegség, derékfájdalom, szülészeti és nőgyógyászati szövődmények, krónikus fájdalom, hasnyálmirigy problémák, stroke, sebészeti szövődmények, inkontinencia.

Tekintettel a felesleges testzsír mennyiség szörnyű negatív következményeire, talán az édességek túlzott fogyasztása lehet a világ egyik legjobb példája a negatív következmények figyelmen kívül hagyására.

Forrás: fit BOTTOMED girls

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük